top of page

Week 2

Maandag 17 september

Om 6:20 ging mijn wekker weer veel te vroeg af. Tijd voor een nieuwe schoolweek! Op school gebeurde er niet veel speciaals. Ik had wel L.O-les waarin we kogelstoten gedaan hebben. Zoals sommigen wel weten is sport niet mijn grootste talent en vloog de kogel dus niet bepaald ver. Na school ging ik naar huis en deed ik niets meer speciaal.

Dinsdag 18 september

Dinsdag heb ik ook in de middag school of zoals de Duitsers zeggen ā€˜Nachmittagschuleā€™. Eigenlijk duurt dit maar tot 15:20, dus opzich niet super lang. Mijn school heeft ook een klein orkestje. Deze repeteren elke dinsdag tijdens de middagpauze. Hier ging ik dus ook naar toe. Het was best leuk, alleen was de opkomst niet zo groot. Zo ver ik weet kun je vijf man geen orkest noemen. Na school bakten mijn gastmama en ik samen koekjes. Deze waren een traktatie voor in school.

Woensdag 19 september

Woensdag was geen gewone dag maar mijn zestiende verjaardag! Ik had er eigenlijk niet zo veel zin in maar begon toch aan de dag. Mijn gastouders feliciteerden mij en we ontbeten samen. Daarna trok ik naar school. Op school was iedereen super lief en wensten me een gelukkige verjaardag. De leerkracht NWT (techniek) was weer eens vermist waardoor we twee uren ā€˜studieā€™ hadden. Echt studie kun je het niet noemen want er is geen toezicht van een leraar ofzo. Na school ging ik terug naar huis en deed niet super veel speciaal. ā€™s Avonds gingen mijn gastmama en ik naar het ziekenhuis waar mijn gastzus een kamer heeft en studeert en waar mijn gastpapa werkt. Mijn gastzus toonde ons haar ā€˜kotā€™ en daarna gingen we samen eten in een restaurant met een fantastisch uitzicht over Stuttgart.

De postbode bracht ook veel leuk nieuws. Heel veel mensen hadden mij verjaardagskaartjes gestuurd. Nog eens een dikke merci aan iedereen!!

Donderdag 20 september

Donderdag was een saaie dag. Er gebeurde niets interessant en ik was eigenlijk super moe en deed dus niet zo veel.

Vrijdag 21 september

Vrijdag trok ik weer veel te vroeg met de tram naar school. De eerste twee uur had ik fysica. De anderen moeten een presentatie maken over kernenergie maar deze moet ik (godzijdank (: ) niet maken. Dus maakte ik maar een beetje wiskundeoefeningen voor school in Belgiƫ. De leerkracht fysica is ƩƩn van de beste leraren die ik al gezien heb. Hij is zo gepassioneerd over zijn vak en wil echt dat de leerlingen het begrijpen. Daarna had ik twee uur wiskunde. Deze keer ging het over machten wat nogal simpel is maar blijkbaar ben ik een van de enige die er zo over denkt. Daarna had ik nog Biologie van de meest rare leerkracht ooit. Ik heb ook Aardrijkskunde van die man. Hij vroeg aan mij of we in Belgiƫ bruine of witte suiker eten. Tja wat moet je dan antwoorden. In de namiddag nam ik de Bahn naar het centrum waar ik een wandeling maakte in en rond de Kƶnigstrasse (winkelstraat).

Zaterdag 22 september

Zaterdag kon ik eindelijk eens deftig slapen. Rond tien uur stond ik op. Rond de middag vertrok ik terug naar het centrum van Stuttgart. Daar had ik afgesproken met een meisje uit Braziliƫ dat hier al sinds januari is met AFS. We gingen pizza eten en naar het Kunstmuseum van Stuttgart. Hier ging er zelfs kunst uit Kortrijk wat me nogal verbaasde. Het was een leuke namiddag! Daarna ging ik terug naar huis en deed ik niet zo veel meer.

Zondag 23 september

Op zondag ging ik mee met mijn gastouders naar de kerk. En ja de mensen die mij kennen, weten wel dat ik niet bepaald gelovig ben. De kerk waar mijn gastouders naar toe gaan is een protestantse kerk dus is de kerk heel sober ingericht. De laatste keer dat ik zoveel mensen in een kerk zag was bij mijn eerste communie. Tijdens de viering werden ook drie kindjes gedoopt. Na de doping van de kindjes werden alle kinderen uit de kerk verzameld en gingen dan naar een aparte ruimte. Hier spelen ze dan een paar spelletjes en knutselen iets (natuurlijk allemaal in een gelovig thema). In de namiddag trokken we naar de opera/concertgebouw van Stuttgart. Hier werkt mijn gastmama ook als violiste in het staatsorkest van Stuttgart. Zondag was de start van het nieuwe seizoen dus waren er verschillende dingen te doen. Eerst gingen we kijken naar een training van het ballet. Dat was zeer indrukwekkend! Daarna gingen we een koffie drinken. Daarna volgden we ook nog een backstagetour doorheen de gebouwen. We zagen de kledingateliers, de visagisten, de decorbouwers ā€¦ Het was een leuke dag! Daarna keken we nog een film en kroop ik in mijn bedje want een nieuwe week stond weer voor de deur.

Tot de volgende!

Sarah xx


bottom of page